Idén 20. alkalommal - szeptember 12 és 13. között - rendezték meg Egerben az Országos Víziközmű Szerelőverseny, mely a víziközműszakma egyik legrangosabb hagyományőrző és a tradíciókat tisztelő eseménye.

2023. 09. 19., k – 14:26

Az előző év győzteseként a Heves Megyei Vízmű Zrt. vállalta, hogy Egerben rendezik meg a versenyt. A gyakorlati rész az egri várban, míg az elméleti a Hotel Eger & Parkban zajlott. Huszonegy csapat jelentkezett a megmérettetésre: tizenhét önkormányzati tulajdonú vízmű és egy vízipari tag. Az idén három határon túli szolgáltató is csapatot delegált, a Nyugat-Szlovákiai Vízügyi Társaság Rt., a Kovászna Megyei Regionális Szolgáltató (Kézdivásárhely), valamint a Gyergyószentmiklósi Hő-, Víz- és Csatornaszolgáltató Közmű csapatai is csatlakoztak a magyarországi versengéshez.

A MIVÍZ Kft-ét ezúttal

Vass Péter

Dervarics István

Fekete László és póttagként Kota Sándor kollégák képviselték.

A versenyre komoly felkészüléssel, egyedileg, kézzel készített csapattáblával (szerintünk a legjobb és legötletesebb volt, hiszen még a 110 éves évfordulót is becsempészték a táblába), nagy igazlommal és várakozással érkeztek meg.

Kedden a várban zajlottak egész nap a szerelési versenyfeladatok több körben, másnap pedig komoly elméleti tesztet kellett kitölteniük a versenyzőknek. Ebben az évben először minden csapattag egyéni teljesítményét külön is értékelték, pontozták.

Az eredmény tehát a következő:

A MIVÍZ Kft, szoros versenyben a 4. helyen végzett. Tényleg szoros volt a verseny, hiszen a 2., 3. és 4. helyezett között 4 és 6 pont volt csak az eltérés. Talán azt is mondhatnánk, hogy volt az első helyezett és volt három 2. helyezett, de persze egy „verseny” volt, így maradt a 4. hely.

  1. helyen ezúttal a Szegedi Vízmű Kft. végzett
  2. helyen a Mezőföldvíz Kft.
  3. helyen a KAVÍZ Kft.
  4. helyen a MIVÍZ Kft.
  5. helyen a Nyírségvíz Zrt.
  6. helyen pedig a Borsodvíz Zrt. csapata végzett.

De a kísérők szívét az tette igazán büszkévé, hogy mindhárom versenyző szerelő kolléga az egyéni verseny alapján, a 84 versenyző között az első 10-ben végzett, azaz

Vass Péter 7-ik,

Dervarics István 9-ik,

Fekete László pedig a 10-ik!

Ezúton köszönjük Nekik, hogy ismét a csapatra büszkén, felemelt fejjel jöhettünk el a versenyről! Gratulálunk teljesítményükhöz!

Azért ne felejtsük el megemlíteni, hogy a 6. helyen végzett Borsodvizes Kollégák a szerelési versenyben a mi csapatunknál meghibásodott gép (a rendezők biztosították ezt a hegesztőgépet) miatti, nem kis izgalmat okozó fennakadást a saját gépük felajánlásával segítették ki, ezért pedig fair play díjat kaptak. Köszönjük Nekik is a segítséget!