Vízosztás Miskolc város több pontján

2024. 06. 19., sze – 10:42

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakmai ajánlását figyelembe véve 2024. június 19-én (szerda) 0.00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

A hőségérzet enyhítése érdekében a MIVÍZ Kft. munkatársai szerdától-szombatig, 11:00 és 15:30 között ivóvizet osztanak Miskolc város több pontjánál; a Villanyrendőrnél, a Centrum Áruháznál és az Újgyőri főtéren.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri az állampolgároktól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, elsősorban vizet. A déli órákban semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon, és ne feledkezzenek meg a napvédő krémek használatáról, továbbá a sapka, vagy kalap viseléséről sem.

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, legkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát. Az autóval közlekedőket különös óvatosságra intjük, rájuk is kedvezőtlen hatással lehet a rendkívüli  meleg.

Ilyen időszakban fontos a fokozott odafigyelés. A gyermekeket, házi kedvenceket néhány percre se hagyják a parkoló autóban! Még egy félárnyékban parkoló jármű utastere is életveszélyesen felmelegedhet. Ha bárki autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot!

Vezérkép nem jelenik meg
Ki